Meld deg på nyhetsbrev her
Les mer

2020-05-19

2020-05-19

Fra regissør bak kulissene til front-end i RiksTV

Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.

«AW Academy er en helt genial løsning!”

Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.

Dette var noe han hadde følt på lenge og Espen visste at hvis han skulle begynne med noe nytt, måtte det være noe han hadde engasjementog brant for. Han ønsket ikke å ta en bachelorgrad over tre år. Under sin forrige utdanning hadde han fått prøve seg på litt koding, og han husker godt et prosjekt han hadde på studiene for mange år tilbake.

– Vi skulle lage vår egen hjemmeside, som vi skulle presentere og produsere. Dette husker jeg at jeg synes var utrolig moro, og timene bare fløy av gårde da jeg jobbet med det prosjektet, sier Espen.

 

Espen hadde sammen med sin daværende kjæreste undersøkt flere ulike programmering- og kodekurs, til de så kom over det unike konseptet til AW Academy, som var midt i blinken. Kjæresten hans tok først C#/.NET-kurset og var kjempefornøyd. Det var sånn Espen bestemte seg for å ta en utdanning innen JavaScript.

Liten kjennskap fra før

Espen hadde noe kjennskap til koding fra før av, men den lille erfaringen var fra 10-15 år tilbake. Hovedmotivasjonen hans var at koding og programmering virket spennende, og interessen var genuin.

 

– Jeg hadde inntrykk av at programmering og koding var forbeholdt kun noen få, men det er ikke tilfellet. Det er mulig lære seg og få det til, fordi koding er for alle som er nysgjerrige og har lyst til å løse problemer, sier Espen.

 

Det beste med AW Academy synes han var samholdet mellom studentene, lærerne og teamet. Han opplevde at alle ville hans beste, og både lærere og medstudenter stilte opp hvis han trengte det, selv om det var utenfor arbeidstiden. Videre forteller han at det å lære om verktøyene man kan bruke når man har en utfordring, samt hele innstillingen til hvordan å finne svar på problemer, er den viktigste lærdommen han sitter igjen med. Det å få erfaringen med å løse en oppgave som en selv ikke tror man kan, har vært helt avgjørende for han. Dette har han tatt med seg inn i arbeidslivet også.

Anberfaler kurset

Espen forteller videre at han har anbefalt kurset til mange allerede. Det er en fantastisk mulighet for de som ikke ønsker å gå tilbake til tre år på skolebenken, men samtidig få en ny karrierestart.

– Koding var noe jeg brant for, samtidig var det viktig for meg å starte med noe som jeg kunne konstant forbedre meg innenfor. Koding og programmering er noe jeg aldri kommer til å bli utlært i, og vil alltid kunne gi meg nye og spennende utfordringer, sier han.

 

Espen mener kurset passer for alle med motivasjon for koding og programmering, men samtidig påpeker han at det er et krevende kurs. Det er for folk som liker å lære og løse logiske problemer. Du bør også være god til å samarbeide og være en del av et team. Både under kurset og i jobbhverdagen er det mye arbeid sammen med andre. Det er mye støtte og inspirasjon å hente fra kolleger, forteller han.

 Fordeler med en annen bakgrunn

– Vi som har en annen bakgrunn fra før har masse å tilføre til en programmering og IT- jobb. Vi har andre perspektiver på ting og kan se andre løsninger enn de som har jobbet med det hele livet, forteller han. 

Dette er definitivt fremtidens form for utdanningsløp, tror Espen. Denne formen for læring er mye mer effektiv og det å komprimere læringen på kort tid krever fullt fokus. Man har det også friskt i minnet når man går ut i jobb, mener han.

Ny karriere innen IT? Akkurat nå har vi tre pågående rekrutteringsprosesser der du kan få en ny karriere på 12 uker innen Java, C# .NET eller Data analysts. Se alle programmer og ta testene i dag! 

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.

Les mer

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

Les mer

Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.

Les mer

Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.

Les mer

Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.

Les mer