LÆR DEG Å KODE PÅ 12 UKER
Les mer

2018-07-10

2018-11-19

FRA KUNDESERVICEMEDARBEIDER TIL UTVIKLINGSSJEF PÅ 2 ÅR

Wilhelm Perdahl innså at han ikke lenger ønsket å jobbe som kundeservicemedarbeider i en bank. Han savnet utfordringer og utviklingsmuligheter, og sa opp uten noen plan for hva han skulle gjøre videre. Så dukket Academy opp på radaren hans.

Ønsker du mer informasjon om hvordan du kan omskolere eller oppgradere dine medarbeiders kompetanse? Kontakt Johan Bãck Perrson på [email protected] eller telefon +47 413 23 930

Wilhelm Perdahl innså at han ikke lenger ønsket å jobbe som kundeservicemedarbeider i en bank. Han savnet utfordringer og utviklingsmuligheter, og sa opp uten noen plan for hva han skulle gjøre videre. Så dukket Academy opp på radaren hans.

Seks måneder etter at Wilhelm sa opp jobben i bank, begynte han på et kurs i digital teknikk ved Luleå Universitet. Der dukket interessen for IT opp på nytt.

– På samme tid ble jeg oppringt av en venn som fortalte om en bedrift som kunne gi en rask vei inn i IT-bransjen. Valget stod dermed mellom å fortsette å studere noen år på universitetet, eller å forsøke å komme inn på denne 12 ukers utdannelsen og deretter få jobb. Det var et enkelt valg, sier Wilhelm.

Wilhelm utførte de obligatoriske testene og kom inn på Javaprogrammet hos Academy. 12 uker senere var han uteksaminert som junior IT-konsulent.

– Det er virkelig noe av det morsomste jeg har vært med på. Veldig utfordrende med et høyt tempo, men alle som deltok i programmet var veldig motiverte, og vi fullførte det sammen.

Klatret fra juniorutvikler til utviklingssjef

Rett etter utdannelsen ventet en jobb som juniorutvikler hos Abalon sammen med en annen som også hadde gått i samme klasse på Academy.

– Jeg har alltid vært svært strukturert og ryddig, så etter et par måneder fikk jeg tilbud om å bli SCRUM Master i et prosjekt, forteller han.

Samtidig begynte han å tenke enda mer på hvordan utviklingen kunne organiseres for at arbeidet skulle flyte så godt som mulig. Han begynte også å se mer på ulike systemløsninger for Continous Delivery. Der fant han Google Cloud og fullførte en utdannelse for å bli sertifisert Google Cloud-arkitekt. Etter ca. halvannet år hos Abalon gikk den daværende utviklingssjefen videre og Wilhelm fikk spørsmål om han ville overta hans rolle.

– Jeg svarte at jeg var nødt til å sove på saken, men det føltes fort som et steg i riktig retning, forteller Wilhelm.

Svaret ble ja. Nå består dagene hovedsakelig av å inspirere og engasjere medarbeiderne, i tillegg til å fortsette forbedring av Google Cloud-arkitekturen.

– Jeg får fortsatt utvikle en del, sier han og ler.

Han forteller at de nå skal ansette flere utviklere til teamet, og at de gjerne ansetter noen som har utdannet seg via Academy.

– Jeg har faktisk allerede ansatt en til fra Academy, og håper selvfølgelig å ansette enda flere i fremtiden, avslutter han.

Ønsker du også å bytte karriere og lære deg å programmere på 12 uker? Se våre programmer her: www.academy.no/program

WILHELM PERDAHL

Wilhelm fra Haparanda i Sverige har studert økonomiske fag ved universitetet i Linköping. Under studietiden viste Wilhelm stor interesse for de tekniske delene innenfor finans da han ble kjent med blant annet Excel, VBA, LISP, Ada og VHDL. De valgfagene som fantes sendte dermed Wilhelm i retningen programmering og datateknikk. Han har siden 2012 arbeidet hos Länsförsäkringar i ulike salgsroller og var nå klar for å satse videre på sin interesse for IT.

Ny karriere innen IT? Akkurat nå har vi tre pågående rekrutteringsprosesser der du kan få en ny karriere på 12 uker innen Java, C# .NET eller Data analysts. Se alle programmer og ta testene i dag! 

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.

Les mer

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.

Les mer

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

Les mer

Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.

Les mer

Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.

Les mer