Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Les mer

2019-12-18

2019-12-19

Fra forsikringsbransjen til IT-konsulent

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

- Jeg tror det er utrolig lett å tenke at koding og programmering er noe forbeholdt «entusiastene» innen IT-faget. Men det treffer mye av områder jeg synes er morsomt som strukturering og logisk tankegang. Å kode gir deg en stor mestringsfølelse og du er med å skape noe. 

Håkon har en bakgrunn som skadekonsulent fra forsikringsbransjen. I takt med at arbeidsplassen stadig ble mer digitalisert, økte motivasjonen for en jobb innen IT. I dag jobber Håkon som IT-konsulent for Payex.

Håkon har alltid hatt en iboende IT-interesse men kjente ikke til koding fra før. Etter at hans gamle arbeidsplass startet med å forbedre og automatisere prosesser, ble han introduserte for systemrelaterte oppgaver som robotics og lean.

-Jeg merket at jeg var mer engasjert i oppgaver som var IT-relaterte. I tillegg ble alle mulighetene som fantes innen IT synlig, og jeg syntes det var veldig spennende.

I tillegg til utskifting av systemer hadde Håkon sin tidligere arbeidsplass startet opp et program der noen ble plukket ut for å utdanne seg til å bli Data Scientist.

 

- Den gang fikk jeg ikke med meg utlysningen før utvelgelsen hadde blitt gjort. Jeg bestemte meg tidlig for at dersom jeg fikk en likende mulighet skulle jeg være klar, litt senere dukket Academy opp.

Karriereskifte ble en suksess

Håkon tok testene og søkte seg til Academy sitt C# .Net kurs og fullførte den 12 ukers intensive utdanningen.

 

-  Alle hadde en gjensidig nysgjerrighet. Det var utrolig gode lærere og de andre elevene er like motiverte og engasjerte, da blir det både gøy og lærerikt.

Etter Academy ventet en jobb som juniorutvikler for Payex sammen med fire andre som også hadde gått i samme klasse på Academy.

 

- Det var veldig trygt og godt at vi var fem stykker som startet i samme bedrift, samtidig ble vi tatt utrolig godt imot av Payex og de var veldig flinke med onboardingprosessen.

 

I dag jobber Håkon på eCommerce teamet til Payex. Hverdagen hans består av å tilpasse og utvikle nye løsninger, som skal gjøre det enklere forbedrifter å ta seg betalt fra sine kunder på nett.

 

- Ingen dager føles like ut, og mye av jobben handler om å se oppgavene fra et kundeperspektiv og tenke abstrakt på hvordan utfordringer kan løses.

 

Hvorfor burde andre prøve en karriere innenfor programmering?

- Jeg tror det er utrolig lett å tenke at koding og programmering er noe forbeholdt «entusiastene» innen IT-faget. Men det treffer mye av områder jeg synes er morsomt som strukturering og logisk tankegang. Å kode gir deg en mestringsfølelse og du er med å skape og lage noe.

Ny karriere innen IT? I januar starter vi opp rekrutteringen for neste program! Meld din interesse allerede i dag, så gir vi deg beskjed om lansering av neste program før alle andre. Meld deg på nyhetsbrevet her.

No items found.
No items found.

Mer på temaet 

#deltakernes-historier

Vi har pratet med AW Academy alumni Espen Sørby som har jobbet i film og TV i over ti år. Han har tidligere tatt en utdannelse som regissør, men nå jobber han som Junior Frontend utvikler i RiksTV. Tilværelsen som freelancer var ikke lenger like attraktiv, og han ønsket seg tryggere rammer.

Les mer

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.

Les mer

Da jobben som trenings- og helsefysiolog begynte å bli en rutine for Jacob, tipset samboeren hans om Academy. Etter 12 uker med et intensivt utdanningsløp ble jobben på lungeseksjonen byttet ut med programmering for Payex. Vi tok en prat med Jacob som gikk den første C# .Net klassen til Academy Norge for å høre om hvordan det var å bytte karriere på 12 uker.

Les mer

Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp.

Les mer

Da læreryrket ikke levde opp til forventingene hoppet Peder på Academys kode-utdanning. Nå er han klar for ny jobb som programmerer.

Les mer