Oslo

No items found.
I Sverige råder brist på kompetens på fler platser än bara i Stockholmsregionen. Academys konsulter råder bot på detta från Malmö i söder, till Skellefteå i norr. Läs mer om dem, den utbildning de gått och när.

Ania Johansen

Slik fikk Ania ny karriere som IT konsulent for Payex på bare 12 uker! Etter 6 år i markedsføringsbransjen kjente Ania at det var på tide med et karriereskifte og bestemte seg for å legge karrieren som Operation Manager på hylla for å bli programmerer. Slik fikk Ania en ny karriere som IT-konsulent for Payex, på bare 12 uker! Ania har alltid vært en person som kan «litt om mye», men hadde et voksende ønske om å utvikle seg til å bli sterk innen et fagområde. Det var da Ania forstod at hun ville skifte karriere, og hun ønsket en jobb der hun kunne være med på å forme fremtiden. - Jeg har hatt mange spennende stillinger tidligere, fra å lansere film på kino til å jobbe med utvikling av innovative kreftbehandlinger. Samtidig savnet jeg å gjøre noe der jeg kunne se resultatet med en gang av det jeg produserte. I tillegg trigget tanken om å få lov til å være med på å forme verden meg til å jobbe innen IT. Valget stod mellom å melde seg på en bootcamp innen webutvikling i utlandet, eller å starte på en ny bachelor innen IT. Da Ania oppdaget at hun kunne lære seg programmering på bare 12 uker i Norge, med garantert jobb etter utdanningen, var valget enkelt. - Når jeg fortalte om konseptet til noen som driver bootcamp i utlandet, trodde de ikke på at skolen fantes, de mente at dette måtte være for godt til å være sant. Selv om Ania hadde sett for seg at de 12 ukene kom til å bli tøffe, var hun ikke klar over hvor intensivt det kom til å bli. Flere i klassen hennes kunne litt koding fra før, men Ania stod på bar bakke med null kunnskaper om programmering. -Til å begynne med slet jeg veldig. Jeg følte at jeg ikke forstod noen ting og at jeg hadde tatt meg vann over hodet. Heldigvis forstod jeg at selv om noen er bedre enn meg betyr det ikke at jeg er dårlig, det betyr bare at jeg ikke har kommet dit enda. En ting jeg har lært er at det er faktisk en del av karrieren å lære deg hvordan du løser det du ikke kan. Karriereskifte var en suksess Før oppstart av kurset ble Ania ansatt gjennom Academic Work. Etter 12 uker ventet en jobb som programmerer for Payex. - Det at jeg fikk meg jobb før kurset startet ga meg en utrolig stor trygghet, og det er så innmari kult at bedrifter tror så mye på oss og Academy. Når jeg tenker tilbake på det, har Academy gitt meg et helt spesielt innblikk inn i IT-verden, og jeg har fått en større forståelse for hvordan teknologi faktisk fungerer.

Peder Forfang

Da Peder var ferdig med mastergraden i fysikk og Astronomi, prøvde han seg som lærer ved sin gamle videregående skole. Lærerdrømmen var ikke slik han så for seg, og han prøvde å søke jobber innen programmering uten napp. På bar bakke dukket plutselig Academy opp. Peder hadde en bachelor i Fysikk og en master i Atronomi fra Universitet i Oslo. Da studiet var ferdig ønsket Peder et miljøskifte, jobben som Forsker fristet ikke og han vurderte å studere pedagogikk og tre inn i læreryrket. -Jeg hadde mange gode forelesere gjennom studietiden min, i tillegg hadde jeg sett flere flinke forelesere på Standford som jeg så opp til. Lærerdrømmen var ikke slik Peder så for seg, han savnet kreativitet, utfordringer og problemløsning. Han tenkte tilbake på studietiden og husket at dette var akkurat det programmering innebærte. - Jeg hadde drevet litt med programmering på universitetet og tenkte å prøve å bygge på den kunnskapen. Etterhvert som jeg ble litt mer kjent med faget, begynte jeg å forstå omfanget av alle mulighetene som kunne åpne seg. Med programmering kan du være kreativ, og det er praktisk. Academy ble løsningen. Peder begynte å søke jobber innen programmering, men hadde ikke nok kompetanse for å være kvalifisert for stillingene. - På samme tid sendte en venn meg en artikkel om en skole som kunne gi meg en rask vei inn i IT-bransjen. Det var et enkelt valg sier Peder. Han utførte testene og kom inn på C# .Net programmet hos Academy. Rett etter utdannelsen ventet en jobb som junior IT-konsulent. Over 2000 ville begynne på Academy #C .Net som Peder søkte seg til. Interessen ble så stor at søknadsprosessen ble stengt to måneder før tiden. -Det var utrolig gøy å få høre hvor mange som hadde søkt og hvor få som faktisk kom inn. Jeg pleier aldri å være en av de som kommer gjennom nåløyet. Etter 12 uker har Peder tatt eksamen og blitt ansatt som konsulent via Academic Work, nå starter han i ny jobb som programmerer og ser mest frem til å tre inn i en ny hverdag med mer utfordring og utvikling. - Det kuleste med programmering er at du hele tiden blir utfordret og du er i konstant utvikling. Programmering ser helt annerledes ut om 5 år, da er det helt andre teknologier og nye områder du kan spesialisere deg innenfor. Hvorfor vil du anbefale andre å søke Academy? - Du får en utdanning som er rettet til akkurat det bedriftene trenger og det du skal jobbe med. Det vi går igjennom i løpet av studiet er nøye planlagt. Tar du for eksempel en treårig- bachelor er utdanningen mye bredere. Liker du analytiske og logiske problemstillinger, har du pågangsmot og motivasjon bør du absolutt gå Academy.

Eline Raanaas

Etter et møte med en tidligere studiekamerat innså Eline at hun ikke var på riktig vei i livet og ville skifte retning. Hun savnet mestringsfølelse, utfordring og utvikling. Eline vurderte å starte på en ny bachelor innen programmering, så dukket Academy opp. - Jeg har aldri funnet noe som har gitt meg skikkelig mestringsfølelse og noe jeg har vært skikkelig god i. Så tenkte jeg tilbake til første året på universitetet da vi hadde programmering og databasefag, det var så gøy og givende. ‍ Eline hadde allerede en utdanning innenInformatikk og 3D-grafikk, med erfaring fra IT-support. Hun vurderte å ta en nytreårig-bachelor i programmering, så fikk hun høre om Academy, en skole som kunne gi henne kompetansen hun trengte på kun 12 uker. ‍ - Det høres jo helt absurd ut at du skal lære deg dette på 12 uker og være garantert jobb i etterkant. Pappa var veldig skeptisk til Academy, han mente det var for godt til å være sant. I ettertid har han sagt "jeg tror det beste du noen gang har gjort er å ikke høre på hva jeg sa". ‍ Eline fullførte testene og kom inn på C# .Net-programmet hos Academy. Allerede ved oppstartskvelden 4 uker før programstart, hadde hun fått seg jobb. - Jeg fikk vite at jeg skulle starte i jobb før vi hadde oppstartskveld. Det er veldig rart å vite at du skal starte i en jobb om tre måneder men du aner fortsatt ikke hvordan du skal utføre jobben. Intensivt, men verdt det. I løpet av det 12 uker lange utdanningsløpet ble motivasjonen satt på prøve. Vissheten om at jobben allerede var i boks gjorde det lettere å arbeide på videre. - Det kom stunder der jeg følte at alt virket håpløst, det kommer nye temaer, ny informasjon og nye utfordringer hele tiden, samtidig var jeg forberedt på at det skulle være intensivt. I tillegg var det en stor tillitserklæring å få en jobb før bedriften i det hele tatt visste at jeg kunne bli god. Det ga meg et ekstra pågangsmot gjennom studiet. Eline klarte å holde motet oppe under hele utdanningen, og angrer ikke et sekund. - Når jeg ser tilbake på de siste 12 ukene har det vært utrolig gøy forteller Eline. ‍ Eline forteller at det beste med Academy har vært å få oppnå det hun har ønsket å jobbe med på så kort tid. - Hadde jeg valgt en ny bachelor hadde jeg startet utdanningen nå. Istedenfor er jeg ferdig utdannet og skal starte i en ny jobb som jeg er stolt av.